Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Dutch Career Cup in 2013

Een bijzonder Wajongproject is de Dutch Career Cup (DCC), een landelijk voetbal/re-integratieprogramma voor werkzoekenden. Initiatiefnemers zijn Stichting Life Goals, UWV en USG Restart. Doelstelling is om samen met 22 voetbalclubs uit het betaalde voetbal en het amateurvoetbal honderden Wajongers via het voetbal naar een baan te begeleiden. De looptijd van een re-integratietraject is 2 jaar. Het eerste jaar stond vooral in het teken van de sport, in het tweede jaar ligt de focus op het krijgen van een betaalde baan. Het convenant is verlengd tot 1 januari 2014. In dit derde seizoen vindt het eerste toernooi in juni plaats.

DCC heeft 2 prijzen gewonnen. Dankzij de eerste Movisie Participatieprijs krijgt het project professionele methodiekondersteuning voor de duur van een jaar. De VU Connected Sportiviteitprijs wordt aangewend voor een training Maatschappelijke Sportcoach voor DCC projectmedewerkers bij UWV en USG Restart.

In de eerste 8 maanden van 2013 zijn 29 plaatsingen gerealiseerd.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

"Door mijn stage heb ik nu werkervaring en een diploma"

"Door mijn stage heb ik nu werkervaring en een diploma"

Interview met Irma van Zuilichem (22) over hoe ze als Wajonger werkervaring opdeed, een diploma behaalde bij het Kruidvat én een baan kreeg aangeboden.

Lees verder