Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Er zijn 7 artikelen gevonden die voldoen aan uw selectie

Te veel resultaten? Verfijn uw resultaten door meerdere trefwoorden te combineren

Steeds meer gebruik van de polisadministratie in 2013

In onze polisadministratie zijn circa 19 miljoen inkomstenverhoudingen geregistreerd van 12,6 miljoen mensen. We gebruiken de gegevens om uitkeringen vast te stellen en leveren ze ook aan andere partijen. We leveren ook gegevens uit andere UWV-bronsystemen.

Aansluiting Burgerzaken van gemeenten op Suwinet

Vanaf 1 juli 2013 mogen bij UWV bekende adresgegevens aan gemeenten worden verstrekt ten behoeve van de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Deze gegevens zijn afkomstig uit de loonaangifte en kunnen van belang zijn voor de uitvoeringsprocessen van Burgerzaken.

Gegevensleveringen uit de Polisadministratie

UWV levert uit de Polisadministratie ook gegevens aan derden. De tabel laat zien dat verreweg de meeste gegevensleveringen geautomatiseerd gebeuren.

Aantal SuwiNet-bevragingen

De tabel geeft weer hoeveel keer overheidsorganisaties via de applicatie Suwinet-Inkijk persoonsgegevens van burgers in onze Polisadministratie hebben ingezien.

Belangrijkste gegevensafnemers in 2013

UWV levert uit de polisadministratie en uit andere UWV-bronsystemen ook gegevens aan derden. De tabel toont welke organisaties gedurende de eerste 8 maanden van 2013 de grootste gegevensafnemers waren.

Steeds meer gebruik gegevens Polisadministratie

In onze Polisadministratie staan circa 21 miljoen dienstverbanden geregistreerd van 13,3 miljoen mensen. Die gegevens gebruiken we zelf om uitkeringen vast te stellen. We leveren de gegevens ook aan andere partijen, in 2012 deden we dat ruim 1,1 miljoen keer.

Overgang op nieuwe IBAN-rekeningnummers

Als eerste grote organisatie in Nederland maakt UWV sinds voorjaar 2012 voor alle betalingen gebruik van het International Bank Account Number (IBAN) als rekeningnummer. Dit was een organisatorisch complexe verandering.