Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Er zijn 8 artikelen gevonden die voldoen aan uw selectie

Te veel resultaten? Verfijn uw resultaten door meerdere trefwoorden te combineren

Derde verzekeringsarts gaat promoveren binnen KCVG

Op 20 november 2013 zal Patricia Dekkers als derde verzekeringsarts van het KCVG haar proefschrift verdedigen. Het doel van haar promotieonderzoek is een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen van cliënten die langdurig verzuimen.

Slotervaartziekenhuis

In een project met het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis en de Universiteit Maastricht hebben we de afgelopen jaren onderzocht hoe door aanpassing van werkprocessen in de zorg meer eenvoudige functies voor Wajongers kunnen ontstaan.

Digitaal rechercheren

UWV neemt deel aan het IRN-project (Internet Recherche & Onderzoek Netwerk), waarin gebruik wordt gebruik van de nieuwste zoektechnologie om het internet te scannen op interessante en relevante risico’s.

Onderzoek Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde

Het nieuwe onderzoeksprogramma van het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) is opgesteld op basis van door stakeholders en verzekeringsartsen aangedragen onderwerpen. Verder staat de ontwikkeling van academische werkplaatsen centraal.

Onderzoek Arbeidsdeskundig Kenniscentrum

Het wetenschappelijk onderzoeksprogramma ‘Professionalisering Arbeidsdeskundig Handelen’ van het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC) omvat inmiddels 12 afgesloten onderzoeken, en een aantal praktisch toepasbare methodes.

Project Slotervaartziekenhuis

Per 31 december 2012 is de experimentele fase van het Slotervaartproject afgesloten. De activiteiten van UWV zullen worden voortgezet als onderdeel van de reguliere dienstverlening aan het Slotervaartziekenhuis, en aan de daar werkzame Wajongers.

Promotieonderzoeken KCVG

Op 27 juni 2012 is Sylvia Vermeulen als eerste verzekeringsarts binnen het KCVG gepromoveerd op een nieuw ontwikkeld participatief re-integratieprogramma voor uitzendkrachten en werklozen die 2 tot 8 weken verzuimen vanwege klachten aan het houding- en bewegingsapparaat.

Kennisontwikkeling en kennisuitwisseling

Kennisontwikkeling is van strategisch belang voor UWV. De organisatiebrede Kennisagenda 2012-2013 geeft een overzicht van de kennisvragen die we gaan beantwoorden om meer mensen aan werk te kunnen helpen en om de uitkeringslasten omlaag te brengen.