Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

UWV-Zomercongres

Mensen met psychische klachten komen steeds moeilijker aan het werk. Hoe kunnen artsen, GGZ-hulpverleners, werkgevers en UWV voorkomen dat zij 'outsiders' worden? Die vraag stond centraal tijdens het goed bezochte UWV Zomercongres op 18 juni in Utrecht.

Het aantal mensen met een psychische aandoening stijgt drastisch. Het is in hun belang dat zij (weer) een plek op de arbeidsmarkt vinden. Een passende baan verbetert hun functioneren en kan voorkomen dat ze terugvallen. In het eerste plenaire gedeelte van het congres stelde de demissionair staatssecretaris van SZW dat uit nationaal en internationaal onderzoek blijkt dat werken tot een betere kwaliteit van leven en een betere gezondheid leidt. Het biedt mensen perspectief en zingeving. In het tweede gedeelte van het congres werd het thema benaderd in een vijftal subsessies vanuit verschillend perspectief (cliënt, arts, werkgever).

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen