Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Aanpak jeugdwerkloosheid

In het kader van de Aanpak jeugdwerkloosheid zijn alle arbeidsmarktregio's opgeroepen om plannen te maken voor een regionale aanpak. De centrumgemeenten van de 35 arbeidsmarktregio’s zijn trekker om partijen bijeen te brengen en plannen te maken.

De meerwaarde van UWV ligt vooral op het terrein van arbeidsmarktanalyses. UWV stelt maandelijks een rapportage over jongeren op. Deze rapportage geeft de ontwikkelingen weer voor het aantal WW-uitkeringen en het aantal bij UWV ingeschreven niet-werkende werkzoekenden onder de 25 jaar. Daarnaast heeft UWV in juni met de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de ‘Basiscijfers Jeugd’ gepubliceerd. Deze publicatie verschijnt 3 keer per jaar en geeft een gedetailleerd overzicht van de leerbanen en stagemogelijkheden (SBB), gekoppeld aan de laatste arbeidsmarktinformatie van UWV met betrekking tot jongeren. Hiermee krijgen opleidingsinstituten en gemeenten een beeld waar in hun regio kansen en knelpunten liggen.

In een aantal regio’s benadert het gezamenlijke Werkgeversservicepunt werkgevers om werkloze jongeren aan een baan te helpen. De gemeentelijke Jongerenloketten spelen in veel regio’s een belangrijke rol. Ook de Werkschool en de Leerwerkloketten worden benut, zij het in mindere mate.

Daarnaast kan iedere werkzoekende, ook een jongere, op werk.nl terecht voor informatie en advies. De jongere kan er zijn cv plaatsen en vacatures zoeken, en vindt er interactieve online leeractiviteiten (e-learnings), filmpjes, webinars en testen die helpen bij het bepalen van interesses, kwaliteiten, competenties en motivatie. Speciaal op jongeren gericht is de game Expeditie Work. Tot en met augustus zijn er circa 30.500 bezoeken geweest op Expeditie Work.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

"De sollicitatiegame van UWV werkt echt!"

"De sollicitatiegame van UWV werkt echt!"

Interview met Henriëtte Grunewald (25) over Expeditie Work, het sollicitatiegame dat UWV speciaal voor jongeren ontwikkelde.

Lees verder