Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Er zijn 9 artikelen gevonden die voldoen aan uw selectie

Te veel resultaten? Verfijn uw resultaten door meerdere trefwoorden te combineren

Divers personeelsbestand

UWV streeft naar een divers personeelsbestand. Bij de werving van nieuwe medewerkers is diversiteit een van onze uitgangspunten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in 2013

UWV staat midden in de maatschappij en draagt bij aan het perspectief van zijn klanten. Wij streven er naar dat ons handelen een positieve impact heeft op zowel mens, milieu als samenleving. Dit doen wij door met samen onze medewerkers, klanten en partners een duurzame bijdrage te leveren.

Slotervaartziekenhuis

In een project met het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis en de Universiteit Maastricht hebben we de afgelopen jaren onderzocht hoe door aanpassing van werkprocessen in de zorg meer eenvoudige functies voor Wajongers kunnen ontstaan.

Project Slotervaartziekenhuis

Per 31 december 2012 is de experimentele fase van het Slotervaartproject afgesloten. De activiteiten van UWV zullen worden voortgezet als onderdeel van de reguliere dienstverlening aan het Slotervaartziekenhuis, en aan de daar werkzame Wajongers.

Divers personeelsbestand

We streven naar diversiteit in ons personeelsbestand en bij de werving van nieuwe medewerkers is diversiteit een van onze uitgangspunten.

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid staat centraal in onze bedrijfsvoering. We willen de belasting van het milieu als gevolg van onze bedrijfsactiviteiten tot een minimum beperken. In 2012 hebben we besloten dat we onze ecologische voetafdruk in 2015 gehalveerd willen hebben.

UIL Awards

Tijdens de Leveranciersdag 2012 heeft UWV 5 UIL Awards uitgereikt aan bedrijven die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier hebben onderscheiden in hun dienstverlening. Dit jaar stond de Leveranciersdag in het teken van social return, denken in kansen en opbrengsten.

Transparantie

UWV gaat zorgvuldig om met het beheer en de verwerking van persoonlijke gegevens. Daarnaast zijn we transparant over ons handelen en eerlijk over onze processen tegenover onze opdrachtgever, onze stakeholders, onze klanten en onze medewerkers.

Vitaliteit

We zetten ons in om de tevredenheid, gezondheid, betrokkenheid, het innovatieve vermogen en de eigen verantwoordelijkheid van onze medewerkers te vergroten. Ons doel is om in 2015 een inclusieve organisatie te zijn.