Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Dutch Career Cup

We hebben met verschillende grote en kleine werkgevers convenanten en intentieverklaringen afgesloten om werkplekken voor Wajongers te realiseren. Een bijzonder project is de Dutch Career Cup (DCC), een landelijk voetbal/re-integratieprogramma voor werkzoekenden. Initiatiefnemers zijn Stichting Life Goals, UWV en USG Restart. Doelstelling is om samen met 22 voetbalclubs uit het betaalde voetbal en het amateurvoetbal honderden Wajongers via het voetbal naar een baan te begeleiden. De looptijd van een re-integratietraject is twee jaar. Het eerste jaar staat vooral in het teken van de sport, in het tweede jaar ligt de focus op het krijgen van een betaalde baan. Het convenant is in 2012 met een jaar verlengd tot 1 mei 2013.

Op 12 april 2012 won het team van FC Utrecht na een bloedstollende penaltyserie de eerste Dutch Career Cup. In het tweede seizoen zijn er al drie landelijke toernooien gehouden. Nog steeds melden zich nieuwe clubs aan die belangstelling hebben om deel te nemen. De DCC krijgt ook steeds meer bekendheid bij gemeenten. Nijmegen heeft als eerste gemeente een eigen team geformeerd.

Het project DCC heeft twee prijzen gewonnen. Dankzij de 1e Movisie Participatieprijs krijgt het project professionele methodiekondersteuning voor de duur van een jaar. De VU Connected Sportiviteitprijs wordt aangewend voor een training Maatschappelijke Sportcoach voor DCC projectmedewerkers bij UWV en USG Restart.

Momenteel worden de resultaten van het eerste jaar van DCC (oktober 2011 tot oktober 2012) in samenwerking met USG gemeten. Inmiddels is er ook contact gelegd met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) over het ontwikkelen van een soortgelijk traject.

 

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

"Door mijn stage heb ik nu werkervaring en een diploma"

"Door mijn stage heb ik nu werkervaring en een diploma"

Interview met Irma van Zuilichem (22) over hoe ze als Wajonger werkervaring opdeed, een diploma behaalde bij het Kruidvat én een baan kreeg aangeboden.

Lees verder