Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Project Slotervaartziekenhuis

In een project met het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis en de Universiteit Maastricht hebben we onderzocht hoe door aanpassing van werkprocessen in de zorg meer eenvoudige functies voor Wajongers kunnen ontstaan. De Universiteit Maastricht zorgt voor de wetenschappelijke begeleiding, arbeidsanalisten van UWV brengen in het hele ziekenhuis de bestaande bedrijfsprocessen in kaart.

Eind 2012 werkten er 46 Wajongers in het Slotervaartziekenhuis (acht op een proefplaatsing, negen op een stagecontract vanuit de pilot met het praktijk- en speciaal onderwijs en 29 op een contract). Samenwerking met MEE, de organisatie voor de ondersteuning van mensen met een beperking, maakt het mogelijk om aan deze jongeren de noodzakelijke begeleiding te geven, die verder gaat dan wat een werkgever op het werk kan bieden. MEE verzorgt inmiddels voor een aantal van deze jongeren trainingen in sociale vaardigheden en in een aantal gevallen ook individuele begeleiding.

Per 31 december 2012 is de experimentele fase van het Slotervaartproject afgesloten. In 2013 zullen de drie nog lopende lesgroepen hun opleiding afronden (24 jongeren). Ook het evaluatieonderzoek door de Universiteit Maastricht loopt nog door in 2013. De activiteiten van UWV zullen worden voortgezet als onderdeel van de reguliere dienstverlening aan het Slotervaartziekenhuis, en aan de daar werkzame Wajongers.

In 2013 gaat de gemeente Amsterdam meedoen aan het Slotervaartproject. Het is de bedoeling om in 2013 jongeren met een arbeidsbeperking op te leiden voor een assistentfunctie buiten het ziekenhuis, in zorginstellingen en facilitaire onderdelen van bedrijven in Amsterdam. Er is veel belangstelling voor het Slotervaartproject vanuit andere ziekenhuizen in het hele land, en ook vanuit verzorgings- en verpleeginstellingen.

 

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Ontwikkeling werkende Wajongers

Ontwikkeling werkende Wajongers

We slagen er steeds beter in om Wajongers aan een baan te helpen. In 2012 vonden 7.200 Wajongers mede dankzij onze inspanningen een baan. De tabel toont de ontwikkeling hierin.

Lees verder