Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Aanpassing protocol Jobcoaching

Het protocol Jobcoaching is per 1 juli 2011 aangepast. Zo is de maximumtermijn waarvoor de voorziening jobcoaching kan worden toegekend beperkt tot een periode van 3 jaar. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan voor een langere periode jobcoaching worden toegekend. Vanuit de Tweede Kamer zijn hierover vragen gesteld, uit bezorgdheid dat, als gevolg van de maximering, dienstbetrekkingen voor jonggehandicapten zullen worden beƫindigd.

In algemene zin blijkt dat de aanscherping van het protocol niet heeft geleid tot baanverlies onder Wajongers. De overgrote meerderheid van de klanten van wie de jobcoaching na 3 jaar is beƫindigd, blijft aan het werk. De staatssecretaris heeft dan ook geconcludeerd dat deze cijfers het beeld weerspreken dat in de periode sinds de aanpassing van het Protocol mensen massaal ontslagen worden op het moment dat de maximale termijn voor de inzet van jobcoaching is verstreken.

 

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Ingekochte re-integratietrajecten voor jonggehandicapten

Ingekochte re-integratietrajecten voor jonggehandicapten

In 2012 zijn 9.010 re-integratietrajecten voor Wajongers gestart. De tabel toont voorlopige cijfers. Deze worden mogelijk aangepast als lopend onderzoek is afgerond.

Lees verder