Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Antifraude box

Onder leiding van de Belastingdienst wordt gewerkt aan een compactere rijksoverheid op het terrein van de fraudeaanpak. Doel is kennis en intelligence te delen en nauwer samen te werken. Onder de naam ‘Antifraudebox’ zijn instanties als Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND), UWV, Kamer van Koophandel (KvK), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), Sociale Verzekeringsbank (SVB), Koninklijke Marechaussee, Inspectie SZW, AgentschapNL en de dienst digitale overheid Logius voortvarend aan de slag gegaan.

Sinds medio 2012 vindt er maandelijks intensieve uitwisseling plaats over de werkpraktijken van de diverse instanties en de fraudefenomenen waarmee zij te kampen hebben. UWV heeft samen met de Belastingdienst en de IND afgesproken om in 2013 een pilot ‘gefingeerde dienstverbanden’ op te zetten. Hiermee wordt de huidige aanpak van UWV verbreed naar het fiscale domein en het werkgebied van immigratie en naturalisatie.

 

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen