Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Werk3daagse/Landelijke Banenmarkt

Ieder jaar organiseert UWV de Landelijke Banenmarkt, het grootste banenevenement van Nederland. In 2012 is er gekozen voor een nieuwe opzet waarbij we de activiteiten verspreidden over 3 dagen. De Werk3daagse/Landelijke Banenmarkt 2012 vond in oktober plaats op bijna alle 30 regiovestigingen. De eerste 2 dagen werd vooral aandacht besteed aan voorbereidende activiteiten op het daadwerkelijke solliciteren. Er werden tal van workshops geboden over bijvoorbeeld solliciteren via social media, personal branding (jezelf als een merk verkopen), elevator pitch (jezelf in een paar minuten presenteren), cv-check en dress for succes (hoe vergroot de juiste kleding je kansen). Op de laatste dag vond de Landelijke Banenmarkt plaats, de fysieke banenmarkt waarbij het draait om de match tussen de werkzoekenden en de werkgevers. Tijdens deze dag kon alle opgedane kennis in de praktijk worden gebracht.

De Werk3daagse is uitsluitend bedoeld voor werkzoekenden die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het vinden van een andere baan. Tijdens de Werk3daagse werd ook Expeditie Work gelanceerd, een online game voor jongeren gericht op het opdoen van sollicitatievaardigheden. Jongeren konden op diverse locaties kennismaken met deze game; er was veel persaandacht voor. Uit analyse van de evaluatieformulieren is gebleken is dat deze nieuwe aanpak aanslaat; zowel werkzoekenden als standhouders waardeerden de Werk3daagse.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

"Ik vond een nieuwe baan dankzij de UWV- banenmarkt"

"Ik vond een nieuwe  baan dankzij de UWV- banenmarkt"

Interview met Alex Docter (38) over hoe hij in de WW terechtkwam en dankzij een banenmarkt die het regionaal Werkgeversservicepunt organiseerde weer een nieuwe baan vond.

Lees verder