Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Informatievoorziening aan startende zzp’ers

WW-gerechtigden die willen starten met een eigen onderneming kunnen dit onder voorwaarden doen met behoud van uitkering gedurende de startperiode. Werkzoekenden die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, worden direct doorverwezen naar een workshop waarin ze uitleg krijgen over de mogelijkheden, de eisen en verplichtingen die gelden bij startende ondernemers in de WW. Deze workshops worden op iedere vestiging gegeven door gespecialiseerde werkcoaches. In verschillende regio's worden deze bijeenkomsten wekelijks georganiseerd.

Deelnemers aan de workshop krijgen een presentatie en ontvangen schriftelijk informatiemateriaal na afloop van de bijeenkomst. Daarmee zijn de deelnemers op de hoogte van het feit dat ze vooraf toestemming moeten vragen aan de werkcoach, dat het geven van toestemming afhankelijk is van het ondernemersplan dat ze UWV voorleggen en dat de uitkering gedurende 26 weken doorloopt als een voorschot dat later verrekend wordt met de behaalde winst uit onderneming. Ook weten ze dat zij een afspraak moeten maken met een van de gespecialiseerde werkcoaches om toestemming te krijgen om gebruik te mogen maken van de startersregeling. Deze informatie wordt niet alleen in de workshop gedeeld, maar is ook terug te vinden op uwv.nl en in brochures van UWV.

UWV heeft ruim 230 gespecialiseerde werkcoaches die dankzij speciale cursussen beschikken over extra kennis over de regelgeving rond deze doelgroep. Bij vragen, onduidelijkheden of problemen kunnen zij terugvallen op een servicedesk op het hoofdkantoor.

Sinds 1 januari 2013 is de startersregeling gewijzigd. De wetswijziging was tot voor kort voor de ingangsdatum onzeker, omdat de behandeling in het parlement vertraging opliep. We hebben de betrokken medewerkers tijdig geïnformeerd over de nieuwe regeling en het instructie- en voorlichtingsmateriaal is tijdig aangepast.

 

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen