Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Overgang op nieuwe IBAN-rekeningnummers

Als eerste grote organisatie in Nederland maakt UWV sinds voorjaar 2012 voor alle betalingen gebruik van het International Bank Account Number (IBAN) als rekeningnummer. Dit was een organisatorisch complexe verandering. Ruim 40 administraties en systemen zijn aangepast om te kunnen werken met het langere rekeningnummer, een project dat ruim anderhalf jaar in beslag genomen heeft. Hoewel intensieve samenwerking met banken en softwarebedrijven van belang was, ging het primair om interne aanpassingen. De overgang vond vooral achter de schermen plaats en is geruisloos verlopen: zo heeft UWV de rekeningnummers van bestaande klanten zelf omgezet. Aan nieuwe klanten vragen we sinds het voorjaar van 2012 om hun IBAN door te geven als zij zich inschrijven.

Achtergrond van de overgang op IBAN is dat Europa op weg is naar een gezamenlijke betaalmarkt (SEPA: Single Euro Payments Area). Uiterlijk 1 februari 2014 moet alles overgezet zijn op de nieuwe standaard. UWV is daar dus ruim op tijd mee klaar.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

"Ruim op tijd begonnen met invoering IBAN"

"Ruim op tijd begonnen  met invoering IBAN"

Interview met André den Hollander (45), hoofd Accountinghouse bij UWV, over hoe UWV als eerste grote organisatie in Nederland overstapte op IBAN als rekeningnummer bij alle betalingen.

Lees verder