Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Archiefbeheer

UWV is verantwoordelijk voor het beheer van het eigen papieren en digitale archief. Het papieren archief heeft een omvang van ruim 150 kilometer en bestaat uit ongeveer 15 miljoen dossiers. Hiervan is 325 meter archief cultuurhistorisch erfgoed dat op termijn wordt overgebracht naar het Nationaal Archief. Het overige archief wordt op termijn vernietigd. Het digitale archief van UWV bevat ongeveer 110 miljoen documenten die bij elkaar een opslagruimte op de servers innemen van 7 terabyte.

De komende jaren wil UWV de klantgerichtheid verder vergroten door de dienstverlening en de interne bedrijfsvoering te verbeteren. UWV doet dit in belangrijke mate via digitalisering en aanpassing van processen. Het afgelopen jaar zijn er in verband met deze ontwikkeling 6,8 miljoen documenten gedigitaliseerd en opgeslagen in het digitale archief.

Door de digitalisering van de werkprocessen van UWV neemt de komende jaren de omvang van het papieren archief af. De omvang van het digitale archief neemt echter substantieel toe. Medewerkers van UWV zullen over een paar jaar voornamelijk met digitale dossiers werken.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen