Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Fraudes met medische diagnoses in 2013

Onderzoek door het Openbaar Ministerie heeft begin 2012 een zaak aan het licht gebracht rond mogelijk georganiseerde fraude en vervalste diagnoses. In dit kader herbeoordeelt UWV in 131 gevallen de toegekende arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. In de meeste gevallen is de expertise ingeroepen van externe deskundigen.

Tot en met augustus 2013 zijn 127 zaken afgerond: 77 uitkeringen zijn ingetrokken, waarvan 8 met terugwerkende kracht, 17 uitkeringen zijn verlaagd, waarvan 1 met terugwerkende kracht. De overige 33 uitkeringen zijn ongewijzigd. Bij 5 van de 9 zaken die met terugwerkende kracht zijn beĆ«indigd of verlaagd, is de benadeling vastgesteld; in totaal gaat het hierbij om bijna 0,5 miljoen euro. De benadeling in de overige 4 zaken is nog niet bekend. 

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Strikter handhaven

Net als in 2012 is ook in 2013 handhaving een belangrijke beleidsprioriteit voor UWV. We hebben in de eerste 8 maanden van 2013 gekeken waar we onze handhavingsactiviteiten verder kunnen versterken.

Lees verder