Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Meer ontslagaanvragen in 2013

Werkgevers die een arbeidsovereenkomst zonder instemming van de betrokken werknemer willen beƫindigen, moeten een ontslagvergunning aanvragen bij UWV. In de eerste 8 maanden van 2013 hebben we 45.200 ontslagaanvragen ontvangen, 37% meer dan in de eerste 8 maanden van 2012. Het overgrote deel (85%) van de aanvragen is van bedrijfseconomische aard.

De ontslagtoets voorkomt dat werknemers worden ontslagen zonder dat daar een redelijke grond voor is of dat de verkeerde mensen worden ontslagen. 51% van de afgehandelde aanvragen heeft geleid tot een ontslagvergunning, 25% is door de werkgever ingetrokken, 9% is geweigerd en de overige 15% is vanwege onvoldoende informatie niet in behandeling genomen.

 

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Ontwikkeling WW in 2013

Ontwikkeling WW in 2013

Het aantal WW-uitkeringen stijgt nog steeds. Eind augustus was met 399.300 lopende uitkeringen een recordhoogte bereikt. De tabel toon de ontwikkeling sinds 2003.

Lees verder