Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Steeds meer gebruik van de polisadministratie in 2013

In onze polisadministratie zijn circa 19 miljoen inkomstenverhoudingen geregistreerd van 12,6 miljoen mensen. UWV levert uit de polisadministratie gegevens aan derden, zoals gemeenten, pensioenfondsen, de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). We verzorgen zogenoemde bulkleveringen, zoals een levering van het hele bestand van de polisadministratie aan het CBS. Daarnaast kunnen organisaties de polisadministratie raadplegen op het niveau van het burgerservicenummer (BSN). We leveren ook gegevens uit andere UWV-bronsystemen, bijvoorbeeld aan gerechtsdeurwaarders en Justitie. In de eerste 8 maanden van 2013 ging het in totaal om ruim 800.000 van zulke individuele leveringen op BSN-niveau.

In 97,3% van de gevallen zijn de gegevensleveringen conform de met de gegevensafnemers afgesloten overeenkomsten beschikbaar gesteld. Hiermee voldoen we ruimschoots aan de met SZW afgesproken norm van 90%.

UWV zelf gebruikt de polisadministratie inmiddels voor alle dagloonvaststellingen. Sinds 1 april 2012 maken we ook bij het verrekenen van inkomsten bij een WIA-uitkering gebruik van de gegevens uit de polisadministratie. Hierdoor wordt het verrekenen van verdiensten rechtmatiger, efficiƫnter, klantvriendelijker en eenvoudiger. Vanaf 1 mei 2013 doen we dit ook voor de overige arbeidsongeschiktheidswetten.

 

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Gegevensleveringen uit de polisadministratie in 2013

Gegevensleveringen uit de polisadministratie in 2013

UWV levert uit de Polisadministratie ook gegevens aan derden. De tabel laat zien dat in 2013 verreweg de meeste gegevensleveringen geautomatiseerd gebeuren.

Lees verder