Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Dienstverlening aan werkzoekenden samen met gemeenten

UWV en gemeenten dragen verantwoordelijkheid voor mensen met vergelijkbare problemen. Ze zijn afhankelijk van een uitkering, het is nodig hun arbeidsvermogen vast te stellen en ze kunnen niet op eigen kracht werk vinden. Mensen die tot deze groepen behoren, hebben vaak met zowel UWV als de gemeente te maken.

Voor de dienstverlening aan werkzoekenden heeft de Programmaraad – een samenwerkingsverband van UWV, Cedris, VNG en Divosa – een publicatie uitgegeven met daarin praktijkvoorbeelden van samenwerking met gemeenten op het gebied van werkzoekendendienstverlening. Deze publicatie is bedoeld om andere arbeidsmarktregio’s te inspireren om gebruik te maken van deze best practices. Sinds mei vinden er in het land diverse gesprekken met regio's plaats over de ervaringen, knelpunten en oplossingen op het gebied van de samenwerking. Deze gesprekken zorgen voor verbreding van kennis en good practices en helpen UWV en de Programmaraad om de regio's beter te ondersteunen in de samenwerking.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen