Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Publiek verantwoorden

 

Waarom

UWV is een deskundige en efficiënte landelijke publieke dienstverlener. We vinden het belangrijk om transparant zijn over wat goed en minder goed gaat. In dit online verslag vindt u uitgebreide informatie.

Om te onderstrepen hoeveel belang we hechten aan transparantie zijn we in 2009 lid geworden van de Handvestgroep Publiek Verantwoorden, een groep van zelfstandig bestuursorganen die serieus werk willen maken van publiek verantwoorden.

 

Hoe en aan wie?

Aan onze opdrachtgever, de minister van SZW, leggen we verantwoording af via viermaandelijkse verslagen en het jaarverslag. Deze verslagen zijn ook te vinden op uwv.nl.

UWV geeft geen gedrukt jaarverslag meer uit. Via dit online verslag ontsluiten we informatie op een publiekvriendelijke manier met behulp van facetnavigatie. U vindt u hier niet alleen teksten die ontleend zijn aan het jaarverslag voor de minister, maar ook allerlei aanvullende informatie en cijfers. U kunt zelf bepalen in welke informatie u geïnteresseerd bent en uw zoekresultaten steeds verder verfijnen. Onder de tab ‘Uitleg?’ kunt nu lezen hoe dat precies in zijn werk gaat. Bijzonder is dat u op onze verantwoordingssite in de loop van het jaar ook al informatie over 2013 kunt vinden. Na het verschijnen van de verslagen voor de minister van SZW over de eerste vier respectievelijk de eerste acht maanden voegen we actuele informatie toe.

Als u deze site benadert vanaf een smartphone of tablet, komt u automatisch terecht op de nieuwe mobiele versie van ons online verslag. De site herkent het formaat van uw toestel en past zich daaraan aan.

In plaats van een gedrukt jaarverslag ontvangen onze stakeholders UWV aan het werk 2012, een beknopte nieuwe publicatie. Deze publicatie kunt u downloaden via deze site. Ook de tekst van het jaarverslag aan de minister wordt hier als download aangeboden.